Przedstawiamy sylwetkę firmy Jack Link’s

Jack Link’s jest rodzinną firmą, która stworzyła markę nr 1. w kategorii przekąsek mięsnych: Jack Link’s Beef Jerky.

Marka Jack Link’s wywodzi się z USA. Jej historia sięga XIX wieku, kiedy pradziadek Jacka Linka – Chris – osiedlił się w Wisconsin, przywożąc z Europy smakowite przepisy na mięso. Szybko stał się znany ze swoich przysmaków, a farmerzy dosłownie wyrywali
mu je z rąk. Jego potomkowie kontynuowali rodzinny biznes, hodując bydło, produkując kiełbasy i suszone mięso. Wiele lat później, w drugiej połowie XX wieku, podczas wyprawy myśliwskiej, Jack Link wpadł na pomysł, żeby wypróbować stare rodzinne receptury pradziadka Chrisa do produkcji suszonej wołowiny – i tak narodził się produkt Jack Link’s Beef Jerky.

Beef Jerky to paski suszonej wołowiny – wysokobiałkowa, bezglutenowa przekąska, będąca doskonałą alternatywą dla chipsów, solonych orzeszków czy kabanosów. Wyróżnia
je wysoka zawartość białka, żelaza i niewielkie ilości tłuszczu. Nadaje się do przechowywania przez dłuższy czas. Oprócz pasków suszonej wołowiny Beef Jerky, firma Jack Link’s produkuje też inne przekąski, jak wywodzący się z Płd. Afryki Billtong – marynowane i suszone na powietrzu kawałki wołowiny oraz nowość: Beef Bars – wytrawne batony z wołowiny.

Batony Beef Bars oraz paski wołowiny Jack Link’s Beef Jerky to doskonała propozycja dla osób aktywnie dbających o kondycję fizyczną: uprawiających różne dyscypliny sportu oraz regularnie trenujących. Posłużą jako uzupełnienie białka po wysiłku fizycznym. Sprawdzą się na wycieczce w plener, podczas wspinaczki, trekkingu czy wyprawy rowerowej. Niewielka waga i objętość opakowania sprawia, że z łatwością mieszczą się plecaku czy w kieszeni.

Więcej informacji o Jack Link’s znajduje się na stronie internetowej: https://pl.jacklinks.eu/